De werking van EMS Electro-Therapie

0
941

Elektrische spierstimulatie (EMS) is een technologie die is gebaseerd op tientallen jaren onderzoek en ontwikkeling, die tegenwoordig met succes worden toegepast op het gebied van fitness, revalidatie, welzijn en schoonheid. EMS-training is het meest effectief en beter dan enige andere training.

De EMS-therapie maakt het mogelijk om spiercontractie op te wekken door elektrische impulsen aan de spieren te leveren via elektroden.

Tijdens fysieke activiteit sturen onze hersenen (binnenbron) een boodschap naar onze zenuwen om de samentrekking van bepaalde spieren aan te geven. EMS maakt gebruik van een externe elektrische bron om te communiceren met zenuwvezels. Wanneer de stimulatie wordt toegepast, sturen de hersenen een zenuwimpuls naar het motorische punt van de spier. Dit signaal zorgt ervoor dat de spieren samentrekken en uitzetten.

IST (Impulse-Shift Technology) onderscheidt E-Fit van andere EMS-apparaten op de markt. De essentie van de technologie is het minimaliseren van de elektrische belasting die het menselijk lichaam bereikt, terwijl de intensiteit van het spierstimulerend effect wordt behouden. Er zijn verschillende belangrijke voordelen van IST: de stimulatie gebeurt op slechts één punt op het lichaam op een bepaald moment; dwarsimpulsen die tussen kanalen optreden, kunnen worden geëlimineerd en de zorgvuldig geselecteerde spreidingsfrequentie maakt het mogelijk dat de tijdsverschuiving tussen spieren onopgemerkt blijft door de klant.

Een ander groot voordeel is dat de energiebehoefte van de apparaten en de uitvoerprestaties kunnen worden geminimaliseerd en dat de uitvoerprestaties van het apparaat maximaal 3,5 watt kunnen zijn, wat – rekening houdend met impulspieken en de intervallen daartussen – een echte uitvoerprestatie produceert van slechts 0,06 Watt RMS, waardoor het uniek is voor apparaten op de markt.

Meer dan 36.000 spiersamentrekkingen kunnen worden bereikt tijdens één enkele E-Fit-trainingssessie; diepe spieren kunnen efficiënter worden bereikt, een 20 minuten durende training is zo intens als een traditionele training van 90 minuten, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid tijd wordt bespaard, een training veiliger en op maat gemaakt voor u.